Buiten

Vanaf april beginnen we buiten met planten. Wekelijks wordt er met een trekker en een plantmachine een set bollen geplant, zodat verderop in het seizoen de bloemen geleidelijk aan gesneden kunnen worden. Over de geplante Oriëntals lelies worden schaduwhallen gebouwd om het klimaat te matigen, zodat ze langer worden. Maar ook om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

De verwerking wordt zowel bij de lelies afkomstig uit de kas als van buiten op dezelfde manier gedaan. De bloemen worden op een band van de boslijn verspreid neergelegd. Hierbij wordt door één persoon een scheiding in knopaantal van de stelen gemaakt. De boslijn ontbladerd de stelen en snijdt deze op de gewenste lengte. Vervolgens telt de boslijn de stelen en bindt er een elastiek om. Aan het einde van de boslijn worden de bossen eventueel van een hoes voorzien en in dozen gelegd. Deze dozen komen op een kar, die in de koeling wordt gezet.

's Avonds worden de karren in een vrachtwagen geladen en gekoeld naar de klant getransporteerd of naar de veiling gebracht.